overlijden rusthuis begrafenisonderneming lenssens

Overlijden in rust- en verzorgingsinstelling

Het personeel van de instelling neemt contact op met de dokter van wacht. Deze zal ter plaatse komen om het overlijden vast te stellen. Na het invullen van de nodige documenten kan de overledene overgebracht worden naar het mortuarium.

Er is altijd de mogelijkheid om familieleden en/of naaste kennissen te vragen of zij eventueel nog wensen afscheid te nemen.

Vervolgens

Wanneer de arts is langs geweest en iedereen afscheid heeft genomen, neem je met ons contact op. Wij zijn dag en nacht bereikbaar op ons nummer 09 233 50 82.

Gelieve de identiteitskaart, eventueel trouwboekje, documenten van de arts en kledij klaar te leggen. Je legt kledij klaar voor de overledene, zodanig dat wij deze kunnen aandoen tijdens de opbaring. Wij raden aan om kledij mee te geven waarin de overledene zich goed voelde of waarin hij graag gezien werd.

Vervolgens maken wij met jou een afspraak om het verdere verloop van de uitvaart te regelen. Dit kan onmiddellijk ter plaatse, een gewenste locatie of op onze burelen. Dit volledig volgens jouw eigen keuze en wensen. Wij raden wel aan om tussen het moment van overlijden en de bespreking van de uitvaart enkele uren tijd te laten. Dit om bepaalde keuzes weldoordacht te kunnen maken.

 

Plaats van overlijden

Thuis Ziekenhuis